Hatha yoga

Modul perfect de a-ti antrena corpul si mintea in acelasi timp.

Dupa sarcinile de zi cu zi sau dupa orice antrenament muschii tai au nevoie de intindere si relaxare pentru a-si recapata supletea si lungimea, stretching-ul nu trebuie sa lipseasca din nici un program dar yoga este mult mai mult. Posturile de stretching se imbina in mod armonios si echilibrat cu miscari de forta si rezistenta, toate efectuate intr-o atmosfera calma si relaxanta cu accent pe o respiratie specifica practicii yoga.

Posturile Yoga (Asanas), pe langa efectul lor de intindere profunda a muschilor scheletici actioneaza si ca un masaj de relexare pentru principalele organe interne ale corpului.Beneficiile sunt numeroase si se simt atat imediat cat si pe termen lung. Clasa de yoga este recomandata oricui cu orice nivel de pregatire fizica.

Hatha yoga este disciplina traditionala din care s-au dezvoltat multe alte stiluri contemporane de yoga cum ar fi Iyengar yoga, Ashtanga yoga, Vinyasa yoga si multe altele. Caracteristic pentru aceasta clasa este ca posturile sunt mentinute in medie 5-6 respiratii putin mai profunde decat in mod normal in timpul zilei. In timp ce mentinem posturile ne vom concentra atentia pe doua aspecte importante, corpul fizic si corpul mintii. Cand spunem corpul fizic, ne referim la muschi, articulatii sau organe si sisteme interne. Scopul fizic al practicii este sa ajungem la acea abilitate de a mentine posturile cu calm, stabilitate si confort. Practica fizica este in cele din urma o gimnastica aducatoare de sanatate. Iar despre corpul mintii putem spune ca este alcatuit din acea multitudine de ganduri si judecati cu care avem de-a face in fiecare zii. In timpul zilei mintea poate fi comparata cu o mare involburata cu mii si mii de ganduri si valuri agitate insa in timpul practicii scopul este ca mintea sa ajunga asemeni unui lac linistit peste care nu bate vantul iar mintea va fi calma si clara ca si luciul lacului.

Elementul care face lagatura intre cele doua corpuri este respiratia, un element extrem de important atat in timpul practicii cat si in afara afara. Respiratia influenteaza intr-o masura foarte mare calitatea vietii. Atunci cand practica este facuta cu deschidere, sinceritate si consecventa, beneficiile vor fi uriase.

Nivelul incepator: accesibil celor cu o conditie fizica scazuta (stil de viata sedentar, pauza de peste o saptamana, recuperare dupa o afectiune, etc), fara experienta practica

X