Hip opening yoga

Este o practică foarte importantă din punct de vedere fizic și postural deoarece articulațiile șoldurilor sunt foarte afectate de stilul  de viață, mai ales din mediul urban.

Tindem se ne petrecem foarte mult timp de-a lungul zilelor așezați pe diferite scaune, cum ar fi cel de la birou, cel din mașină, cel de la masă și în cele din urmă cel din fața televizorului. Astfel, în timp, articulațiile șoldurilor își pierd din amplitudinea de mișcare și așa își vor pierde din funcționalitate, adică apare starea de disconfort, rigiditate, oboseală și mișcări din ce în ce mai greoaie.

Se știe că articulația șoldului și mușchii din această regiune acționează ca un depozit în care se acumulează multă tensiune emoțională.

Această practică este importantă și pentru acest plan subtil al gestionării tensiunilor mentale și emoționale, insidios acumulate de-a lungul timpului. Aceste tensiuni acumulate vor face ca mușchii să devină rigizi, încordați și incapabili să absoarbă nutrienți și oxigen dar prin posturile (asanele) specifice acestei practici și prin relaxare ei își vor recăpăta vitalitatea și elasticitatea.

Vom avea secvențe de posturi destl de ușoare care vor conduce la detensionarea regiunii șoldurilor, în același timp eliberând și tensiunile emoționale acumulate în timp.

Este o practică ușoara recomandata tuturor indiferent de nivelul de pregătire fizică sau experiența în practica yoga.

X