Postural training

Este cert că stilul de viața urban, în care cele mai multe job-uri implică statul la birou, ne afectează postura în sensul negativ . O postură incorecta înseamnă disconfort, mai puțină energie, dezechilibre musculare si chiar stări de apatie și oboseală psihică. Pe termen lung se va ajunge la diferite afecțiuni asociate problemelor de postură, cum ar fi: dezechilibre, tensiuni si contracturi musculare, deviații ale coloanei vertebrale (cifoză, lordoză, scolioză), degenerări articulare (artroze) și altele.

Clasa de “Postural training” este un antrenament elaborat cu obiectivul de a reduce sau elimina problemele de postură, redând mobilitatea normală a articulațiilor și readucerea în echilibru a sistemului muscular care să fie capabil să susțină o postură bună. Un beneficiu important este educarea și conștientizarea propriei posturi ceea ce iți va da posibilitatea să te corectezi voluntar chiar și în afara antrenamentului.

Nu este o ședință  terapeutică, a nu se confunda cu ședințele de kinetoterapie, deși s-ar putea ca eventualele stări de disconfort și durere să se reducă și în timp să dispară complet.

Dacă aveți afecțiuni sau patologii, vă recomandam să aveți acordul medicului înainte de a începe orice fel de program de exerciții fizice.

Intensitatea efortului este moderată și veți avea nevoie doar de o saltea de yoga sau pilates.

X