Power Yoga

Parsva Konasana

Această clasă este conceputa pentru a creste forța, rezistența fizica și puterea de concentrare. În final crescând starea de sănătate și ducându-vă  mai aproape de adevăratul potențial. “Power yoga” este o practică intensă din punct de vedere fizic, posturile sunt dificile din prisma efortului, dar sunt accesibile tuturor din prisma complexității. V

eți găsi de-a lungul clasei secvențe de posturi menite să vă ofere diverse provocări, indiferent de nivelul de pregătire. Posturile vor curge într-un ritm lent încât să puteți interioriza instrucțiunile despre aliniament, tehnică, concentrare dar și de respirație.

Este o practică perfecta pentru cei care vor o provocare intensă și plina de energie în primul rând la nivel fizic. De-a lungul clasei veți primi variante de posturi atât avansate, pentru cei care au deja o experienta acumulată, cât și mai ușoare, pentru cei care sunt la început de drum, astfel încât fiecare să poată lucra cu nivelul propriu.

Deși practica yoga este în registrul “body and mind”, clasa de “Power yoga” este necesară pentru a dezvolta, întâi de toate, forța fizică și rezistența musculară dar si dișciplina care să ne ajute să putem menține posturile cu mai multă ușurință și pentru mai mult timp, astfel putem ajunge la acea stare de detașare mentală care să ne ducă încet spre starea de meditație.

Ne putem aminti de sfatul lui Patanjali din “Yoga sutra”: “Sthira Sukham Asanam” în traducere postura trebuie să fie confortabila și stabilă, dar pentru a ajunge aici avem nevoie de multă practică intensă, consecventă și sinceră.

După o clasă intensă beneficiile sunt multiple, începând cu starea de bine și echilibru, un tonus muscular crescut, creșterea încrederii în sine până la relaxare și detensionare emoțională și desigur conștientizarea conexiunii dintre corpul fizic și corpul minții.

Atunci cand dispare acestă conexiune, sau cand cele doua corpuri nu sunt în echilibru, apare starea de dezechilibru și de boală.

Clasa are un nivel mediu spre intermediar, din punctul de vedere al complexității posturilor cât și al intensității efortului. Daca sunteți începători, este recomandat să vă opriți câteva secunde oricând simțiți nevoia de o pauza.

Clasa este recomandată oricui indiferent de nivelul de pregătire fizică sau  de practică yoga anterioară.

Puteți practica “Power yoga” oricand vreți accesând secțiunea “clase înregistrate” sau puteți practica live împreună cu antrenorii noștrii accesând transmisiile noastre prin platforma Zoom.

X