Vinyasa Yoga Flow

Unul dintre cele mai cunoscute și practicate stiluri de yoga, “Vinyasa yoga”, este acel stil în care posturile (asana) sunt menținute un timp mai scurt. Clasa are o curgere aproape continuă ce presupune coordonarea permanentă a mișcărilor cu respirația dar și cu acea stare de prezența mentală a practicantului.

Termenul Vinyasa se compune din sufixul “nyasa“ care înseamnă „a pune, a plasa” și prefixul “vi“ care înseamnă “într-un anume fel” sau “într-un fel special”, ceea ce însemnă că de-a lungul clasei nu ne vom “arunca” dintr-o postura într-alta ci ne vom mișca cu atenție și conștientizare în fiecare moment. O altă caracteristică a acestui stil este sincronizarea permanenta a respirației cu mișcarea, defapt este ca si cum respirația “generează” mișcarea dinspre interiorul corpului spre extremități.

Beneficiile acestei clasei de Vinyasa sunt determinate de modul în care sunt practicate asanele și de concentrarea asupra modului în care inspirăm și expirăm, pe toată durata practicii. Mai mult de atât, practica yoga are multiple beneficii asupra sănătății si ajută la echilibrarea și gestionarea emoțiilor. Pe măsura ce învățam cum sa ne concentram într-o postura (asana), vom învață cum să ne concentram și în alte domenii ale vieții și să rezistam în condiții de stres și presiune.

Cei care deja au o experiența acumulată vor trebui să își sincronizeze constant mișcările cu respirația și să încerce nivelul maxim de care sunt capabili la fiecare postura, exprimându-și astfel potențialul maxim de mișcare, iar în timp acest potențial se extinde. Pentru ei practica “Vinyasa yoga” este una intensă.

Ajutător pentru cei începători este faptul că fiind un stil care se bazează pe o curgere fluidă de la o postură la următoarea, practica nu se va simti intensă din punct de vedere fizic și nici din prisma concentrării atenției și a efortului mental.

Clasa are un nivel mediu spre intermediar, din punctul de vedere al complexității posturilor cât și al intensității efortului. Dacă sunteți începători, este recomandat să vă opriți câteva secunde oricând simțiți nevoia de o pauza.

Puteți practica “Vinyasa yoga” oricând vreți accesând secțiunea “clase înregistrate” sau puteți practica live împreună cu antrenorii noștrii accesând transmisiile noastre prin platforma Zoom.

X