Yoga for the spine

CamatKarasana

Durerile de spate afectează aproape 85% din populația adultă iar aceste dureri provin în majoritatea cazurilor din tensiuni musculare acumulate la nivelul coloanei și o postură greșită în timpul diferitelor activități de zi cu zi.

Această clasă este concepută în întregime cu obiectivul de a menține sau chiar de a crește starea de sănătate a coloanei vertebrale. Vom realiza acest obiectiv prin secvențe de posturi, unele ușoare, altele poate, puțin mai intense, care vor mobiliza coloana atât prin mișcările simple cât și prin cele complexe. Este foarte important să menținem mobilitatea și funcționalitatea coloanei vertebrale pentru că aceasta afectează atât celelalte segmente ale corpului cat si sistemele și organele interne.

Coloana vertebrală este stâlpul care ne susține, care trebuie să fie atât puternic cât și flexibil. Important de amintit este că avem nevoie de aceeași susținere atât în plan fizic cât și în plan mental. Avem nevoie de un stalp puternic care să ne ofere stabilitate, de exemplu atunci când suntem nevoiți să luam o decizie grea. Dar avem nevoie și de flexibilitate și creativitate, de exemplu atunci când avem nevoie să gasim o soluție nouă. Asadar această practică este dedicată atât coloanei vertebrale fizice cât și acelui stalp care ne susține și ne definește si la nivel mental.

Mobilitatea coloanei și funcționalitatea sistemului muscular aferent trebuie să fie mereu într-o stare de echilibru. Atunci când mușchii acumulează tensiune și nu mai funcționează optim se va pierde și mobilitatea dar si reciproca este valabilă așadar acest sistem trebuie abordat în întregime.

O clasă ușoară și accesibilă tuturor indiferent de nivelul de pregătire sau experiență ce va reda energia și vitalitatea coloanei vertebrale.

Folosind conexiunea cu respirația veți scădea nivelul de oboseală mentală și stres care se acumulează în timpul zilei.

Nu este o clasă terapeutică, obiectivul acestei clase nu este acela de a trata, așadar dacă aveți deja afecțiuni la nivelul coloanei vertebrale, vă recomandăm să obțineți avizul medicului specialist.

Puteți practica “Yoga for the spine” oricand vreți accesând secțiunea “clase înregistrate” sau puteți practica live împreună cu antrenorii noștrii accesând transmisiile noastre prin platforma Zoom.

X