PILATES PENTRU DURERI DE SPATE

Sesiuni de pilates pe aparate pentru ameliorarea
durerilor de spate și îmbunătățirea posturii

Majoritatea adulților suferă de durere de spate din cauza posturii greșite.
La Karuna Studio, folosim metoda pilates și tehnici din kinetoterapie pentru a elimina durerile de spate sigur și eficient.
Vei urma un program individualizat care va avea ca rezultat un spate fără acele dureri sâcâitoare, o postura buna și musculatură tonifiată.
După doar câteva ședințe vei simți ce înseamnă să nu mai fi „înțepenit de spate”.

Durerile de spate, o afecțiune frecventă

Durerile de spate ne afectează într-o măsură mai mică sau mai mare pe cei mai mulți dintre noi. Conform statisticilor, 80% din populația adultă suferă de durere de spate sau disconfort la nivelul coloanei vertebrale.

Organismul nostru urăște să stea așezat pentru perioade lungi de timp, dar ne petrecem în medie cinci ani din viață stând la un birou! Articulațiile se înțepenesc, mușchii devin prea puțin utilizați, nu ne folosim eficient sistemul musculo-scheletic, toate acestea contribuind la o postură defectuoasă și la o flexibilitate limitată.

Acest lucru ne afectează chiar și în afara biroului, incluzând dureri de cap, dureri în partea inferioară sau mijlocie a spatelui, rigiditate în jurul umerilor sau durere la încheietura mâinilor.

Pilates pe aparate – ideal pentru menținerea unui stil de viață sănătos

Pilates poate ajuta la contracararea efectelor negative ale sedentarismului, contribuind la îmbunătățirea posturii și tonifierea musculaturii spatelui. Cu ajutorul exercițiilor de Pilates, veți începe să vă realiniați corpul, să lucrați acei mușchi care au fost neglijați de faptul că sunteți legat de birou și să vă familiarizați din nou cu postura ideală.

Pilates se concentrează pe acele articulații care se înțepenesc pe parcursul zilei și ajută la îmbunătățirea amplitudinii de mișcare. Prin exerciții țintite, veți începe să întăriți acei mușchi profunzi de bază care sunt responsabili de susținerea coloanei vertebrale și a pelvisului, pentru a vă ajuta să mențineți o postură bună. Veți începe să deveniți mai conștienți de mușchii pe care trebuie să îi folosiți pentru a vă susține corpul atunci când vă aflați la birou.

Partea cea mai bună este că Pilates funcționează pentru toată lumea!

Cui se adresează exercițiile de pilates pe aparate?

Simțiți frecvent dureri sau slăbiciune la nivelul spatelui? Aveți emoții în legătură cu mișcarea sau cu anumite activități în care simțiți că vă “cedează” spatele? V-ați modificat nivelul de activitate din cauza durerilor de spate? Dacă răspunsul la oricare dintre aceste întrebări este da, atunci exercițiile Pilates pentru dureri de spate sunt pentru dumneavoastră!

Anumite părți ale spatelui, șoldului și pelvisului pot fi rigide sau restricționate, ceea ce poate avea ca efect secundar mișcarea anormală a unei alte părți a corpului. Pilates lucrează pentru a aborda aceste disfuncții de mișcare prin reeducarea tiparelor normale de mișcare și îmbunătățirea forței și controlului coloanei vertebrale în toate direcțiile. Pilates special pentru durerile de spate nu se referă doar la întărirea mușchilor de bază, ci și la abordarea acestor disfuncții de mișcare.

Pilates vă poate ajuta nu doar prin contracararea efectelor dăunătoare ale inactivității, ci și prin îmbunătățirea posturii și a obiceiurilor în timpul zilei de lucru.

În timpul unei ședințe de Pilates, puteți realinia corpul, puteți lucra mușchii neglijați sau prea încordați din cauza unei vieți profesionale orientate spre birou și vă puteți familiariza cu ceea ce înseamnă cu adevărat postura ideală.

În timp, puteți chiar să încorporați această învățătură în viața profesională, astfel încât alinierea corectă să devină norma zilei dumneavoastră, în loc de excepție.

Activitatea fizică desfășurată consecvent și regulat contribuie nemijlocit la îmbunătăţirea structurii și funcţiilor diferitelor organe și sisteme ale organismului.

Exercițiile de Pilates pot fi adaptate pentru a satisface nevoile individuale ale fiecăruia, ajutând la obținerea unui corp puternic și bine conturat.

Pilates are însă mult mai mult de oferit decât tonifierea musculaturii. Exercițiile aduc beneficii întregului corp, întărindu-vă cu o energie imensă și o minte mai puternică.

Greutatea în exces aduce o serie de adaptări ale organismului pentru a putea susține această greutate. Unele articulații, cum ar fi șoldurile, genunchii și coloana vertebrală, sunt suprasolicitate, iar alte articulații sunt slăbite din lipsa mișcării. Organele și sistemele interne sunt și ele afectate.

Atunci când începeți un program de exerciții fizice pentru a scădea în greutate, acest program trebuie să fie foarte atent individualizat și calibrat, astfel încât să preveniți orice accidentare și să puteți susține programul pe termen lung.

Cele mai multe programe de exerciții concepute pentru scăderea în greutate eșuează, deoarece sunt prea intense și corpul dumneavoastră nu le poate susține, în același timp expunându-vă și la un risc mare de accidentări.

Programul nostru este conceput atât pentru scăderea în greutate, cât și pentru a construi un stil de viață sănătos, fiind îmbinat și cu o consiliere nutrițională personalizată.

Exercițiile de Pilates pun accent pe respirație, ceea ce constituie un mare beneficiu pe perioada sarcinii. În această perioadă, datorită dezvoltării fătului, respirația devine superficială și deficitară, ceea ce duce la stări de amețeală, lipsă de energie, odihnă insuficientă și disconfort în general.

Pentru gravidă este important să facă mișcare în timpul sarcinii și pentru a-și menține un tonus psihic și o energie mentală bune, deoarece această energie mentală poate să fie foarte ușor afectata din cauza schimbărilor hormonale și fizice care se produc din ce în ce mai pronunțat pe măsură ce sarcina avansează.

Este important ca persoanele vârstnice să facă mișcare pentru a-și menține tonusul muscular, mobilitatea articulară și, mai important, energia mentală. Înaintarea în vârstă ne expune anumitor afecțiuni, printre care osteoporoza.

Este demonstrat științific că exercițiile de pilates ajută la păstrarea densității țesutului osos. Exercițiile de pilates sunt foarte potrivite pentru persoanele în vârstă și nu numai, deoarece sunt foarte blânde cu articulațiile și nu pun tensiune pe coloana vertebrală.

Beneficii antrenamente Pilates pe aparate

icon 1

Antrenarea întregului corp

Exercițiile de Pilates vă oferă un antrenament echilibrat și complet al corpului. Ele contribuie la tonifierea musculară, ajută întregul corp să capete mai multă forță și flexibilitate. Se adresează toate categoriile de mușchi dar și punctual, părțile vulnerabile unde există o anumită slăbiciune, pentru a corecta dezechilibrele.

icon 2

Beneficii fizice

Beneficiile asupra sănătății fizice sunt nenumărate: îmbunătățirea posturii, echilibrului, coordonării, mobilității, tonifierea musculară, ceea ce le face ideale pentru reducerea durerilor de spate și recuperarea după diverse accidentări. De asemenea, sunt eficiente pentru pierderea în greutate, scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.

icon 3

Beneficii mentale

Pe lângă beneficiile evidente asupra sănătății fizice, studiile recente confirmă impactul pozitiv al exercițiilor de pilates pe aparate asupra sănătății mentale. Astfel, asemenea antrenamentelor de yoga, contribuie la antrenarea creierului, îmbunătățirea memoriei, gestionarea mai bună a stresului, ameliorarea anxietății și a depresiei. Hormonii de stres sunt reduși, nivelul de endorfine crește și astfel se obține în mod natural o stare de bună dispoziție.

icon 4

Funcționează pentru toată lumea

Antrenamentele de Pilates pe aparate sunt benefice pentru oricine. Fie că sunteți un atlet profesionist, un angajat care lucrează la birou sau începător în antrenamente pilates, aparatele sunt adaptabile pentru a lucra eficient întregul corp și ajustabile în funcție de nivelul de pregătire fizică, oferind variante multiple de exerciții și o mare versatilitate.

Persoanele interesate vor beneficia de o ședință introductivă de 30 de minute, desfășurată fizic sau online (prin Zoom), în urma căreia instructorul evaluează nevoile și obiectivele fiecărui potențial cursant.

De ce Pilates pe aparate la Karuna Studio?

Clasele sunt predate individual și adaptate nevoilor specifice ale fiecărei persoane

Antrenamentul personal reprezintă modul cel mai bun de a-ți transforma corpul prin îmbunătățirea posturii și prin creșterea condiției fizice, dobândind astfel mobilitate, echilibru, stabilitate și suplețe.

Îmbunătățirea posturii poate reprezenta trecerea de la durerile cronice sâcâitoare la o viață fără disconfort, dobândind ușurință și naturalețe în mișcări. Totodată, antrenamentele personale ajută la remedierea dezechilibrelor musculare care pot conduce la disconfort, durere sau accidentări.

Instructorul lucrează direct cu un singur client pentru a atinge obiectivele stabilite împreună, ținând cont de capacitatea și condiția fizică a acestuia, precum și de eventualele afecțiuni care pot exista.

Antrenamentele de Pilates pe aparate se desfășoară sub îndrumarea unui instructor specializat și în kinetoterapie

Specializarea în kinetoterapie conferă o cunoaștere superioară a mușchilor asupra cărora instructorul trebuie să se concentreze, chiar dacă antrenamentul nu se adresează persoanelor care au un diagnostic medical, ci doar celor care vor să-și îmbunătățească postura și să scape de durerile de spate. Prin exerciții controlate pe aparate alături de un instructor dedicat vă puteți întări musculatura prin antrenarea întregului corp.

Antrenamentele au loc în studio specializat, dotat cu tot arsenalul de aparate premium de la BASI Systems USA.

Antrenamentele se desfășoară într-un studio specializat ce asigură confort, intimitate, ambianță plăcută. Karuna Studio dispune de o locație deosebită, unde aveți la dispoziție două studiouri de pilates, un studio de clase, o zonă de lounge și două vestiare spațioase echipate cu dușuri și toaletă.

Trainer

Sesiunile de antrenamente personale de pilates pe aparate sunt susținute de Ovidiu Atanasiu, kinetoterapeut, instructor de yoga și instructor certificat internațional
BASI Pilates USA.

Află mai multe despre Ovidiu →

Cum procedez?

Programează-te la o ședință gratuită în 3 pași simpli:

Introdu numele, telefonul și adresa de email în formularul de mai jos.

Colega noastră, Elena, primește mesajul tău.

Tot Elena te va suna pentru a stabili împreună cu tine orele la care poți veni la antrenament.

Sesiune GRATUITĂ

Îți oferim o sesiune de evaluare gratuită, de 30 de minute, fizic sau online, în care să identificăm împreună nevoile și obiectivele tale și să stabilim programul de antrenamente cel mai potrivit pentru tine.

  Alege abonamentul care ți se potrivește

  Exercițiile de pilates pe aparate reprezintă o modalitate excelentă de a vă întări întregul corp, ajutându-vă să trăiți o viață lungă, fericită, sănătoasă și echilibrată.

  Antrenament
  personal

  160 lei

  Pachet 5
  antrenamente
  personale

  760 lei

  Pachet 10
  antrenamente
  personale

  1440 lei

  Pachet 20
  antrenamente
  personale

  2720 lei

  Ce spun cursanții noștri

  X