Povestea noastră

De ce existăm?

Studioul Karuna există pentru că vrem să susținem cât mai mulți oameni să ducă un stil de viață sănătos și un trai conștient, fiind mereu prezenți în tot ceea ce fac. Vrem să îi ajutăm să fie sănătoși, să se simtă bine cu ei înșiși, să creeze și să mențină conexiuni semnificative cu cei din jur și să scape de rutina zilnica inconștinetă inlocuind-o cu o rutina care să susțină dobândirea echilibrului. Noi, cofondatorii Alexandra și Ovidiu și întreaga echipa Karuna Studio, credem că un stil de viață sănătos și conștient poate aduce multă fericire și împlinire.

Cum susținem comunitatea noastră?

Stilul de viată pe care Karuna Studio îl promovează pornește de la aducerea comunității noastre întro formă fizică excelentă și un tonus mental crescut pornind de la exercițiile fizice, dar abordează orice teme relevante motto-ului “Trăiește conștient”. Astfel aducem în atenția comunității și subiecte precum nutriția și consumul responsabil de alimente, reciclarea gunoiului, haine și cosmetice sustenabile, dezvoltarea personală și spirituală și multe altele. Toate aceste teme sunt integrate în activitățile noastre, de la antrenamente individuale și clase de grup până la workshop-uri, cursuri, retreat-uri, evenimente și aparații media sau podcast-uri.

Ce oferim?

La Karuna Studio, oferim o gamă largă de activități și servicii care să susțină obiectivele noastre de a îmbunătăți sănătatea și traiul conștient al comunității noastre. Oferim sedințe individuale de yoga, pilates sau reeducare posturală ghidate de antrenori excepționali, adaptate nevoilor și preferințelor fiecărui client, precum și clase de grup susținute de instructori talentați și dedicați. De asemenea, oferim workshop-uri interactive, cursuri de certificare pentru instructori și retreat-uri cu tematică specifică, pentru a susține dezvoltarea personală și spirituală a comunității noastre. Toate acestea sunt gândite pentru a oferi o experiență integrată și echilibrată, care să ajute oamenii să trăiască mai conștient și mai sănătos în toate aspectele vieții lor.

Te invităm să te alături comunității noastre,
Karuna Studio este pentru cei care trăiesc conștient!

MISIUNEA

Misiunea noastră este de a inspira oamenii să trăiască cu mai multă atenție, prezență și în acord cu propria ființă prin adoptarea unui stil de viață sănătos și un trai conștient, îndepărtând „pilotul automat” al vieții de zi cu zi.

Pilotul automat este acea stare în care acționăm fără să fim cu adevărat prezenți și conștienți de ceea ce facem. Este o stare de automatism, în care acționăm la fel cum am făcut mereu, fără să ne gândim prea mult la asta. De exemplu, poate fi vorba de a merge la serviciu și înapoi acasă fără să observăm prea mult în jurul nostru sau de a urmări o rutină zilnică fără să fim cu adevărat conștienți de acțiunile noastre. În esență, pilotul automat este o stare de a acționa fără să fim cu adevărat prezenți și implicați în ceea ce facem.

Prea multe automatisme pot deveni o problemă reală pentru mulți oameni. Acționăm fără să fim cu adevărat prezenți și conștienți de ceea ce facem, iar acest lucru poate duce la o pierdere de conexiune cu propria ființă și cu lumea din jurul nostru. În era digitală actuală, în care suntem mereu conectați și mereu ocupați, este ușor să cădem în rutina zilnică și să acționăm fără să ne mai gândim prea mult la ceea ce facem.

Pilotul automat poate afecta multe aspecte ale vieții noastre, de la sănătatea mentală și fizică până la relațiile personale și carieră. De exemplu, poate fi dificil să ne conectăm cu ceilalți și să construim relații autentice dacă suntem prea ocupați să fim cu adevărat prezenți și atenți în interacțiunile noastre. De asemenea, pilotul automat poate duce la obiceiuri nesănătoase și la pierderea priorităților importante în viață.

Obiceiurile alimentare nesănătoase sunt adesea un efect al pilotului automat, deoarece nu suntem conștienți de ceea ce mâncăm și cât de mult mâncăm. De asemenea, posturile corporale greșite și lipsa exercițiilor fizice adecvate pot duce la probleme de sănătate și dureri cronice. Comportamentele nepotrivite față de cei apropiați, cum ar fi lipsa atenției și timpului dedicat familiei, soțului sau soției sau copiilor, pot duce la tensiuni și conflicte în relații. Asumarea prea multor obiective de îndeplinit poate duce la supraîncărcare și stres, care pot afecta sănătatea mentală și performanța la locul de muncă sau se va manifesta în alte aspecte ale vieții noastre. În general, pilotul automat poate avea un impact negativ asupra calității vieții noastre, de aceea este important să fim conștienți de acesta și să încercăm să ne conectăm cu noi înșine și cu lumea din jurul nostru într-un mod mai autentic și prezent.

Prin urmare, este important să fim conștienți de acest fenomen și să încercăm să ne eliberăm de pilotul automat, să fim prezenți și să trăim cu intenție și conștientă în fiecare moment al vieții noastre.

VIZIUNEA

Viziunea noastră este de a crea o comunitate de oameni care au ca pasiune comună mișcarea și exercițiul fizic și care își prioritizează bunăstarea mentală și fizică, trăind vieți împlinite.

Exercițiul fizic este vehiculul care ne ajută să pornim în această călătorie însă scopul existentei noastre este de a vă îmbarca în povestea noastră care să se extindă dincolo de salteaua pe care practicăm yoga sau pilates și să ajungă în tot stilul de viată.

Din domeniul sportului adoptam trei valori esențiale atât în sport cât și în viața de zi cu zi, și anume: disciplina, sănătatea și fair-play-ul.

Disciplină: Sportul necesită o disciplină constantă pentru a ajunge la performanțele dorite. Această disciplină poate fi aplicată și în viața de zi cu zi, în diverse activități, cum ar fi studiul, munca sau viața de familie. Sportul ne poate ajuta să dezvoltăm o disciplină mai bună în abordarea obiectivelor noastre și în gestionarea timpului și a resurselor.

Sănătate: Participarea la sport poate aduce numeroase beneficii pentru sănătatea noastră fizică și mentală. Activitatea fizică ajută la menținerea unui corp sănătos și la reducerea riscului de boli, cum ar fi diabetul, bolile de inimă sau obezitatea. De asemenea, sportul poate avea un impact pozitiv asupra sănătății mintale, reducând stresul și anxietatea și îmbunătățind stima de sine.

Fair-play: Sportul este bazat pe un set de reguli și etică, ce promovează respectul pentru ceilalți. Aceste valori pot fi aplicate și în viața de zi cu zi, în relațiile interpersonale și în interacțiunile cu ceilalți. Participarea la sport poate ajuta la cultivarea abilităților precum respectul și spiritul de echipă, care sunt valorile importante pentru o bună conviețuire socială.

Credem că prin cultivarea acestor valori, oamenii pot să-și îmbunătățească nu numai performanțele sportive, ci și calitatea vieții lor în general. Prin intermediul practicării sportului, ne dorim să îi ajutăm pe oameni să devină mai disciplinați, să-și îmbunătățească sănătatea și să învețe să respecte, să colaboreze, să comunice și să empatizeze mai mult cu ceilalți.

Una din specializările noastre este practica yoga de la care adoptam în stilul de viață o valoare care este cuprinsa chiar în numele studioului nostru, si anume Karuna care înseamnă respect și compasiune.

Compasiunea este acel sentiment de empatie, simpatie și grijă față de suferința sau durerea altora. Aceasta implică înțelegerea suferinței celorlalți și dorința de a-i ajuta și sprijini în acele momente. Compasiunea este o abilitate esențială în dezvoltarea relațiilor interpersonale sănătoase și a empatiei față de ceilalți, în special în situațiile dificile sau dureroase.

Credem cu tărie că dacă din ce în ce mai mulți oameni ar adopta respectul, compasiunea și fair-play-ul în mod conștient în viața de zi cu zi, atunci lumea ar fi un loc mult mai bun pentru noi toți.

X