Ceremonia ceaiului

Ceremonia ceaiului la Karuna Studio in Bucuresti

De Sf. Andrei vă invităm alături de Olesea Rusu și Maria Cocris să luați parte la o Ceremonie a Ceaiului autentică, așa cum este utilizată de calugarii budșsti pentru pregatirea si calmarea mintii de mai bine de 3000 de ani, acompaniata de o clasa de Yin Yoga tradițională.

Vom intinde saltelele de yoga pentru 60 de minute, timp în care veți fi ghidați de Maria prin respirație, asane și focus asupra corpului fizic și al celui subtil.

Pregătindu-ne astfel pentru a petrece în liniște și în claritate preț de încă 90 de minute bucuria de a fi și de a bea un ceai de calitate superioară adus din Taiwan, de simplitatea bolului oferit cu respect în cadrul unei ceremonii autentice, de Prezent și de prezenta noastră, alături de Olesea.

Despre Ceremonia Ceaiului:

Ceremonia Ceaiului este una dintre cele mai vechi practici spirituale din lume.

De-a lungul timpului fiecare generație a adaptat-o în funcție de condițiile de trai și nevoile comunității, însă în esență Ceremonia Ceaiului rămâne un spațiu sacru unde se cultivă pacea, liniștea, calmul și bucuria.

Ceaiul este a doua cea mai consumată bautura din lume. Pe lângă beneficiile fizice, Ceaiul, are nenumărate beneficii la nivel mental, emoțional și spiritual.

Cum spunea William E. Gladstone:

“ Dacă ți-e frig, ceaiul te va încălzi

Daca ți-e foarte cald, ceaiul te va răcori

Dacă ești în depresie, te va înveseli

Iar dacă ești agitat, îți va aduce calm”

Ceremonia Ceaiului este o practică ajutătoare pentru meditație fiind utilizată de călugării budiști pentru pregătirea și calmarea activității mentale.

Pentru Olesea, Ceremonia Ceaiului este o practică zilnică care aduce centrare, claritate, curățenie și pace interioară. E un mod în care se conectează cu Natura prin Spiritul Ceaiului și prin care aduce recunoștința Naturii și Mamei Pământ pentru grija față de ea și de semenii ei.

Ceremonia Ceaiului se petrece în liniște, iar scopul este conectarea cu noi înșine, cu Spiritul Plantei și cu momentul prezent, în aici și acum.

Vom “percepe” ceaiul cu mintea meditativă, iar pe cea logică și rațională o vom lăsa într-o pauză de “publicitate”:)

Despre Yin Yoga:

Yin Yoga este un stil lent de yoga ce incorporează principii ale Medicinei Tradiționale Chineze, cu asane (posturi) care sunt menținute pentru perioade mai lungi de timp, de la 1 minut până la 5 minute.

Secvențialitatea posturilor fiind menită să stimuleze canalele energetice ale corpului fizic și ale celui subtil.

Practica Yoga a evoluat de-a lungul timpului, dar în esență, în toate stilurile de Yoga vorbim despre cultivarea atenției.

Atitudinea cu care venim poate influența foarte mult modul în care integrăm aceasta experiență în viața noastră.

În yoga ne concentrăm atât pe forma (corpurile și tesuturile noastre), cât și pe energie (respirația, canalele energetice și stările minții). Aceste aspecte ale realității sunt într-o continuă interacțiune, sunt Yin și Yang ale vieții și, în Yin Yoga, dezvoltăm și echilibrăm aceste complementaritati în cadrul experientei corpului / minții noastre.

Pentru majoritatea dintre noi, începând cu ceea ce este cel mai tangibil, corpul (Yang), iar pe măsură ce devenim mai puțin distrași și mai sănătoși din punct de vedere fizic, vom fi atrași de ceea ce este mai ascuns. Acest lucru poate fi numit aspectul Yin al realității, care are legătură cu corpul subtil.

Durată: 2h:30 min
Preț: 159 lei

Rezervări: (+4) 0744904575

Vă așteptam cu drag!

Descoperă toate acitivățile pe care organizăm la studio sau clasele online. Abonează-te la canalul nostru de Youtube pentru practica de yoga și/sau pialtes, cât mai repede.

Ibric ceremonia ceaiului
Atmosfera Ceremonia ceaiului
Ceremonia Ceaiului la Karuna Studio
Pregatirea ceaiului
Participanti Ceremonia Ceaiului
Savurarea ceaiului
Pregatiri Ceremonia Ceaiului
Ceremonia Ceaiului in grup
Savurarea ceaiului
Master Ceremonia Ceaiulu
X