Hatha Yoga (nivel începător)

Modul perfect de a-ți antrena corpul și mintea în același timp.

După sarcinile de zi cu zi sau după orice antrenament mușchii tăi au nevoie de întindere și relaxare pentru a-și recăpăta suplețea și lungimea. Așadar, stretching-ul nu trebuie să lipsească din niciun program dar yoga este mult mai mult de atât. Posturile de stretching se îmbină în mod armonios și echilibrat cu mișcări de forță și rezistență, toate efectuate într-o atmosferă calm și relaxantă, cu accent pe o respirație specifică practicii yoga.

Posturile Yoga (Asanas), pe langa efectul lor de intindere profunda a muschilor scheletici actioneaza si ca un masaj de relexare pentru principalele organe interne ale corpului.Beneficiile sunt numeroase si se simt atat imediat cat si pe termen lung. Clasa de yoga este recomandata oricui cu orice nivel de pregatire fizica.

Hatha yoga este disciplina tradițională din care s-au dezvoltat multe alte stiluri contemporane de yoga, cum ar fi Iyengar yoga, Ashtanga yoga, Vinyasa yoga, Bikram Yoga și multe altele. Caracteristic pentru această clasă este că posturile sunt menținute în medie 5 respirații putin mai profunde decât în mod normal în timpul zilei. În timp ce menținem posturile ne vom concentra atenția pe două aspecte importante, corpul fizic și corpul minții. Când spunem corpul fizic, ne referim la muschi, articulații sau organe și sisteme interne. Scopul fizic al practicii este să ajungem la acea abilitate de a menține posturile cu calm, stabilitate și confort. Practica fizică este în cele din urmă o gimnastică aducatoare de sănătate. Iar despre corpul minții putem spune că este alcătuit din acea multitudine de gânduri și judecăți cu care avem de-a face în fiecare zi.

În timpul zilei mintea poate fi comparată cu o mare învolburată cu mii și mii de gânduri și valuri agitate. Însă, in timpul practicii, scopul este ca mintea să ajungă asemeni unui lac liniștit peste care nu bate vântul, iar mintea va fi calmă și clară precum luciul lacului. Elementul care face legătura între cele două corpuri este respirația, un element extrem de important atât în timpul practicii cât și în viața de zi cu zi. Respirația influențează într-o măsură foarte mare calitatea vieții. Atunci când practica este făcută cu deschidere, sinceritate și consecvență, beneficiile vor fi uriașe.

Nivelul începător: accesibil celor cu o condiție fizică scăzută (stil de viață sedentar, recuperare dupa o afecțiune, etc.), fără experiență practică.

X